torsdag 23 maj 2013

Vitt vatten

Jag har haft vitt vatten i kranen ett par dagar nu. Väldigt gråvit färg då man häller upp ett glas kallvatten. Efter 10-15 sekunder klarnar det med start från botten, och samtidigt fräser det om man lyssnar nära. Likt en samarin man löser upp. Folk säger det beror på små luftbubblor i vattnet. Hur kan det blir så? Man tappar ju sugen att dricka det, då det ser ut så här.


6 kommentarer:

  1. Det är nog vårvattnet som är mera klorerat...tror vi..:)

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Här är lite hjälp möjligtvis. Vet att det är en gammal post men jag har detta problem nu nämligen. Här är lite info från trelleborgs kommun:

    Ibland är vattnet vitt eller grått när det tappas upp. Efter någon minut försvinner det vitgråa. Fenomenet är vanligast på vintern när vattnet ut från vattenverket är som kallast och beror på att vattnet innehåller luft som bildar mikrobubblor när vattnet tappas upp. Fenomenet kan också uppstå efter att vattnet har varit avstängt, då luft förekommer i ledningarna. Vattnet är helt ofarligt hur som helst.

    Hoppas det var till hjälp.

    SvaraRadera
  4. Här har jag hamnat efter lite sök om varför mitt glas var lite grumligt, håller med ovanstående svar. Tycker det sjukt hur jag kommentarer på en tråd som skapades för 11 år sen! Sen dess har barn fötts, tonåringar växt upp och gift sig och äldre gått vidare från detta livet. Helt fantastiskt.

    SvaraRadera